Pijn-SM

 UITLEG OVER SM EN PIJN

Pijn-SM is niet de enige SM vorm


Wat betreft de drie hoofdlijnen binnen de SM, zal ik beginnen bij de Pijn-SM. Veel SM buitenstaanders denken dat BDSM alleen te maken heeft met pijnlijke dingen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met wat je meestal in SM films ziet. Bij SM films gaat het meestal over Pijn-SM, terwijl dat niet een beeld is van SM dat altijd klopt. Voor sommige mensen is het krijgen of ontvangen van pijn inderdaad erg prettig en opwindend. Een ieder heeft daarbij zo zijn of haar eigen grens, en bij sommige mensen ligt die grens zelfs heel hoog. Er kan daarbij ook sprake zijn van het raken in extase, of er zelfs bij klaarkomen. Maar dat geldt dus zeker niet voor iedere SM-er, en al helemaal niet voor de gemiddelde mens. Je kan er aanleg voor hebben, maar voor de meeste mensen zal dat niet zo zijn. Maar gelukkig is Pijn-SM niet de enige vorm bij SM !  


Voor veel SM-ers (dit is wel even belangrijk) is het  ontvangen van pijn slechts een bijrol of voorafje voor een goed SM spel. Het begrip "pijn = fijn" gaat dus voor hen niet op. Maar dan nog kan pijn als "bijgebeuren" of "voorafje" weldegelijk heel belangrijk en opwindend zijn, maar dan moet je het voor hen dus niet te zwaar zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die niet heel erg  van oraal bevredigen houdt, maar dat wel leuk vindt om te doen als het onder (gespeelde) dwang plaatsvindt. En voor bijvoorbeeld lust-slavinnen kan het een soort van kick zijn als zij vastgebonden worden en gedwongen zich seksueel te laten gebruiken. Ook bij hen kan het pijn-gedeelte van SM dan van bijkomstige aard zijn, maar is het beslist wel gewenst !

Maar dit betekent dus wel dat je als SM Meester dus niet zomaar wat moet gaan doen als je SM bedrijft met iemand die je niet goed kent. Het verschil tussen de diverse SM stromingen is daarvoor gewoon te groot. Het zou gaan lijken op misbruik (of zelfs meer dan dat) als je als SM Meester maar raak doet. Je moet dus Pijn-SM wel kunnen scheiden van andere SM vormen. En iemand die wel echt op zoek is naar Pijn-SM, die zit meestal niet te wachten op een SM sessie waar hoofdzakelijk Lust-SM in voorkomt. Vandaar dat ik dit zo duidelijk zeg steeds. Als SM Meester moet je echt weten wat voor soort SM iemand zoekt die bij je komt voor een SM sessie !   
De mogelijkheden binnen Pijn-SM


Wat de pijn-SM betreft zijn er veel mogelijkheden. Deze vorm van SM vereist zeker  veel ervaring van de SM Meester, maar aan de andere kant is het doel van de Pijn-slavin meestal wel duidelijk. Bij pijn-slavinnen weet je vaak wel waar je aan toe bent als SM Meester.

Bij Pijn-SM zou je eigenlijk alleen moeten spreken van Sadist (de SM dominant en pijngever in dit geval) en de Masochist (de SM onderdanige en pijnontvanger). Het begrip "onderdanig gedrag" zou je letterlijk gezien meer kunnen plaatsen bij discipline-SM, maar dat even terzijde. 


De meest gebruikte voorwerpen om pijn te geven bij SM zijn zwepen en tepelklemmen, maar daarnaast kan je nog aan van alles denken om dat doel (het geven van pijn) te bereiken. Denk daarbij aan knijpen, slaan met blote handen, krabben, enz. Zwepen en tepelklemmen hebt in allerlei soorten en maten, van licht tot zwaar en gemeen, en daarnaast heb je ook nog zaken als cane's, electro-dingen, enz. Kortom, je kan met een beetje goede wil wel een heel arsenaal aan pijn-voorwerpen verzamelen, en daarmee een pijn-slavin vrij lang bezig kan houden, en dat in allerlei variaties. Bij Pijn-SM kan je bovendien ook de pijn rustig opbouwen, weer gas terugnemen, en de Pijn-handelingen afwisselen met weer andere SM handelingen. Je kan iemand met pijn straffen of juist belonen, of verrassen, of ergens mee dreigen (om dat dan uiteindelijk toch niet doen), enz. Met name de combinatie van milde of gemiddelde pijn met andere SM vormen, hebben mijn (grote) belangstelling.


SM-MET-PIJN
BDSM-MASOCHISME
BETROUWBARE-SADIST
LEKKER-MET-EEN ZWEEP-KRIJGEN
BONDAGE-MET-ZWEPEN
VEILIG-SM-KENNISMAKING
MEESTER-IN-LEREN-KLEDING
AFGERANSELD-WORDEN-BDSM

Wees reëel over jouw mogelijkheden bij Pijn-SM


Pijn krijgen of ontvangen binnen een SM-sessie, dat heb je dus in allerlei soorten en maten, en ook in allerlei verschillende posities, lang durend, kort durend, vastgebonden, opbouwend (van rustig naar zwaarder), op verschillende lichaamsdelen, met klemmen, zwepen, cane's, borsten afbinden, pijnlijke bondage's, enz.enz. Hier kan je veel boeken over volschrijven. Ook over de fase's die je voelt als Pijn-slavin (als je tenminste van serieuze pijn houdt) is genoeg te schrijven. Dat kunnen anderen veel beter dan ik, dus zal ik het daar nu niet over hebben.

Natuurlijk moet je, ook als pijnslavin, dit wel rustig opbouwen voor jezelf. Ik heb zelf vaak genoeg meegemaakt dat iemand aangaf "wel veel te kunnen hebben", maar bleek dat in de praktijk nogal mee te vallen. Ik ben zelf geen extreem uitgesproken Pijn-Meester, dus die sessie met die vrouw ging verder wel goed. Maar als ik wel een uitgesproken Sadist wel geweest, en iemand had dan tegen mij gezegd dat "ze echt wel wat kon hebben", dan was dat misschien niet goed gekomen. Daarom is het dus altijd goed de dingen op te bouwen. 

Maar andersom kan zich ook voordoen. Namelijk dat iemand verwacht niet zoveel op te hebben met pijn binnen de SM, maar dat dat in de echte praktijk heel anders loopt (en zij er toch wel van blijkt te houden). Dus ik wil maar zeggen dat je met het ontvangen en geven van pijn je voorzichtig en reëel moet zijn. Gewoon rustig bekijken wat er mogelijk is. En dan nog kan het zijn dat iemand de ene dag beslist meer pijn kan hebben dan de andere dag.
Blijf altijd extra alert als je met Pijn-SM bezig bent


Als je met pijn-voorwerpen bezig bent bij vrouwen, wees er dan overtuigd dat iemand daar niet beschadigd van raakt. Laat bijvoorbeeld tepelklemmen niet te lang zitten, bindt lichaamsdelen niet te lang af, kijk uit met kaarsvet (koop deze het liefst bij een SM shop) of sla met een zweep niet op verkeerde lichaams- plekken (zeker niet op de ruggegraad, op de nieren of op iemand zijn nek of keel). Afijn, ook hier kan je boeken over volschrijven (hoe het beslist niet moet), maar laat ik kort zeggen :


-  gebruik tenminste altijd je verstand

-  laat je niet verleiden iets te doen wat je eigenlijk wantrouwd

-  geef de pijn-slavin altijd de kans iets aan te geven (als het niet goed zou gaan)

-  controleer altijd de directe omgeving waarin je bezig bent met een SM onderdanige (kijk naar scherpe      voorwerpen die uitsteken)

-  houdt er altijd rekening mee dat iemand kan omvallen, en let daarom op de omgeving

-  kijk altijd voordat je begint toch nog een keertje naar je materiaal, bijvoorbeeld naar zwepen waar een  scherp stukje aan kan zitten.

-  als je te maken krijgt me