Wat vindt Meester Tiemo van SM ?

  MIJN VISIE OVER SM / BDSM 

Wat ik leuk vind aan SM


Voor mij is SM / BDSM pas leuk als zowel de Meester als de onderdanige vrouw daar BEIDEN veel plezier aan beleven. En dat is zeker mogelijk, en dat heb ik gelukkig ook al heel vaak mogen meemaken.

Een sessie duurt bij mij gemiddeld 2 tot 2,5 uur, en wat is er mooier dan dat je je dan beiden in een andere (SM) wereld waant ?  Dat je beiden op een bepaalde SM manier bevredigd wordt in wat je daarin zoekt en dat het onderlinge vertrouwen groot is. (en gedurende de sessie alleen maar nog meer groeit, waardoor er ook veel respect zal ontstaan naar elkaar toe).


Het is beslist een uitdaging voor een Meester om het allemaal zo te doen tijdens een sessie dat een SM slavin na afloop helemaal in de wolken is. Dat ze merkt dat haar wensen en grenzen optimaal zijn nagekomen en dat ze graag weer een nieuwe sessie wil gaan beleven.

Natuurlijk vind ik het geen straf om op een SM manier bezig te zijn met een vrouw, maar ik vind het wel minder leuk dat je merkt dat een sessie niet goed verloopt. Daarom besteed ik ook zoveel aandacht aan de SUBLIJST. Mensen die zeggen geen sublijst nodig te hebben (als dominant), die zou ik daarom ook niet erg serieus nemen als SM partner.


Verder vind ik de vele variaties die je kan bedenken tijdens SM ook erg leuk.

Dat houdt het verrassend en daardoor ook erg uitdagend. Je moet namelijk als dominant altijd oppassen dat de onderdanige vrouw binnen haar belevingsgebied blijft. Het is misschien wel interessant om aparte SM dingen te bedenken, maar dan moet dat wel "werken" voor degene waar je mee bezig bent. Maar daarom ben ik dus ook erg blij als een sessie goed gelukt is. Je kan het ook wel zien als het optreden van een artiest. Het ziet er misschien vanaf de zijlijn normaal en eenvoudig uit, maar als je de verantwoording hebt daarin, dan is het toch echt wel andere koek. 

Wat ik niet leuk vind aan SM


Zoals ik al eerder zei, doe ik absoluut niets met bloed, naalden, optakeling, vieze dingen, duidelijke en openbare vernederingen, hard schreeuwen en andere extreme zaken. Daar heb ik nooit belangstelling voor gehad, en dat zal ook beslist zo blijven.


Verder houd ik ook niet van doorgeslagen SM zaken, of van mensen die 24 uur per dag aan SM willen doen. Dat is een soort van illusie die maar heel tijdelijk zal werken vrees ik. Maar goed, dat moeten die mensen dan voor zich weten natuurlijk. Vrijheid, blijheid binnen de SM, alleen heb ik er zelfs helemaal niets mee om 24/7 aan SM te moeten doen of te denken. Voor mij is het daarvoor teveel een hobby "van het moment". Iets om naar toe te leven als het gaat spelen, maar ook iets om verder weer achter je te laten als de sessie en het nagevoel is gepasseerd.


Waar ik verder ook niets in zie, is dat onderdanige vrouwen als een soort van kleine kleuter behandeld moeten worden tijdens een sessie. Okee, nu kan een bepaald dominant gedrag dat misschien wel met zich meebrengen, maar iemand van 19 jaar of ouder is voor mij gewoon een volwassen iemand die niet als een kleuter behandeld hoeft te worden. Dat je leiding geeft aan een sessie, wil niet zeggen dat je dan ineens bent omgeturnd naar een schoolmeester van een kleuterschool, of zo. Sterker nog, dat iemand aan SM wil gaan doen, wil totaal niet zeggen dat hij of zij ook onderdanig gedrag nastreeft bij zichzelf. Er zijn genoeg dominanten die dat overigens wel aannemen, maar tot die groep behoor ik dus duidelijk niet. Als dat namelijk niet gewenst wordt door een onderdanige, dan kan een te dominante opstelling van een Meester een sessie natuurlijk wel flink verpesten.Waar ik echt minder goed tegen kan


Wat ik dus niet zie zitten is dat mensen met een soort van competitie-gevoel SM gaan benaderen. Elkaar de loef willen gaan afsteken, willen gaan scoren met de mooiste slavin van de meeting, de betweter willen gaan uithangen of een houding gaan aannemen dat een andere dominant zijn dominantie eerst moet gaan bewijzen. Dat SM Meester zijn een soort van diploma is die je aan de muur mag hangen als je de goedkeuring van anderen hebt daarin.

Tot die groep van mensen behoor ik dus totaal niet. Ik vind het eerlijk gezegd vrij lachwekkend als je zo in de SM staat. Als een onderdanige namelijk iets niet wil, dan wil die persoon dat dus gewoon niet. Dus ook niet als je al 100 jaar SM ervaring hebt en ook niet als je jezelf heel goed vindt. Leuk dat je in een SM spel je dominant opstelt richting een onderdanige, maar dat is alleen mogelijk als diezelfde onderdanige dat toelaat. Zo niet, dan houdt natuurlijk alles daar ook op.  En ja, je kan altijd nog advies inwinnen bij een andere SM-er als je ergens niet uitkomt, daar is niets mis mee. Maar laten we a.u.b. binnen de SM er geen sport van maken om anderen iets ongevraagd te gaan inwrijven of zo. Of een houding te gaan aannemen van "natuurlijk ben ik meer en beter dan jij, en kan jij er als dominant helemaal niets van". Het is en blijft toch een soort van persoonlijke beleving. En ja, natuurlijk zal de één meer aanleg hebben als SM Meester dan een ander, maar daar gaat toch uiteindelijk alleen de onderdanige over (om de ene dominant voor haar doelstellingen beter te vinden dan een andere dominant).


En waar ik pas echt heel erg triest van wordt is als mensen de werkelijk en SM-beleving niet meer kunnen onderscheiden van elkaar. Of menen dat jij als nieuwkomer (of niet zware SM-er) geen toegang zou mogen hebben tot "hun SM wereld". Je zou denken dat zulke mensen niet bestaan, maar helaas komt dat binnen de SM wereld toch nog weleens voor.

Als SM jouw hobby is, dan is het wel logisch dat je vaak over jouw hobby praat, en ook wel vaak omgaat met andere SM-ers. Maar laat iedereen in zijn waarde zou ik zeggen, en ga zeker niet een soort van haantje of betweter lopen uithangen ten opzichte van andere SM-ers. Hoe dominanten en onderdanige samen met elkaar een SM-spel spelen, daar ga ik uiteraard niets over zeggen. Dat is een eigen keuze. Maar ga andere SM-ers niet gaan lastig vallen met hoe goed je het allemaal wel niet denkt te weten, of dat een ander eigenlijk heel erg tegen jou zou moeten opkijken. Daarmee maakt je jezelf vrij belachelijk omdat dat nogal doorgeslagen overkomt, en kan ook wel gevaarlijk worden. Dan heb je namelijk geen reëel beeld meer van de werkelijkheid, en ben je waarschijnlijk binnen een SM sessie ook heel gauw jouw eigen visie en de werkelijke verhoudingen kwijt. 


Mijn motto binnen de SM is dan ook :  SM moet altijd "leuk" en normaal blijven ! (ook als er sprake is van aparte omgangs-vormen met elkaar) meestertiemo @ gmail.com

Let op : de spaties in het email- adres kloppen niet, dit i.v.m. spam-robots, enz. 

VROUW-AAN-SM-KRUIS
PLEZIER-IN-SM
SM-ZWEEP-CAIN-FLOGGERS
INFORMATIE-OVER-SM
GOEDE-BDSM-GEZOCHT